Visie & Beleidsplein

Een 'playground', voor iedereen?

een studie naar de eigenschappen van gebruikers van een laagdrempelige sportgelegenheid in de wijk en de gevolgen hiervan

Romijn, D. (2008). Een 'playground', voor iedereen?: een studie naar de eigenschappen van gebruikers van een laagdrempelige sportgelegenheid in de wijk en de gevolgen hiervan. Utrecht: Universiteit Utrecht.

De probleemstelling die in deze studie centraal staat, luidt als volgt: welke bevolkingsgroepen worden bereikt en geboeid door een vrije toegankelijke sportvoorziening en wat voor gevolgen heeft de participatie van deze groepen? In de gemeente Almere, in de wijk Stedenwijk, is voor het eerst in Nederland een luxe, laagdrempelige sportvoorziening geplaatst en is er meer dan 40 uur per week professionele begeleiding aanwezig. Deze voorziening heet de "Clarence Seedorf Playground" en staat in deze studie centraal. De vraag in de titel wordt op drie wijzen geïnterpreteerd en beantwoord. Ten eerste: wanneer een playground geplaatst wordt, wordt deze dan door iedereen in de buurt gebruikt.? En heeft een playground voor iedereen in de omgeving een maatschappelijke meerwaarde? Ten derde: zou deze wijze van sportvoorziening voor iedere burger in Nederland van meerwaarde zijn?

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

David Romijn

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Beweegrichtlijn
achterstandsbuurten
beweegstimulering
integratie
lichaamsbeweging
recreatieve voorzieningen
scripties
sociale veiligheid
speelruimte
wijken