Visie & Beleidsplein

Kosteneffectiviteit beweeg- en dieetadvisering bij mensen met (hoog risico op) diabetes mellitus type 2

literatuuronderzoek en modelsimulaties rondom de Beweegkuur

Bemelmans, W.J.E., Wendel-Vos, G.C.W., Milder, Y.E.J., Bogers, R.P., & Hollander, E.L. de (2008). Kosteneffectiviteit beweeg- en dieetadvisering bij mensen met (hoog risico op) diabetes mellitus type 2: literatuuronderzoek en modelsimulaties rondom de Beweegkuur. Bilthoven: RIVM.

Leefstijlbegeleiding op maat levert een aanzienlijke gezondheidswinst op bij mensen met diabetes of bij mensen die door verstoorde glucosetolerantie (IGT) en/of overgewicht een hoog risico lopen de ziekte te krijgen. De leefstijlbegeleiding bestaat uit persoonlijke adviezen over bewegen en voeding. Begeleiding tot 400 euro per persoon levert meer gezondheidswinst op dan het huidig basispakket en is kosteneffectief. Dit blijkt uit literatuuronderzoek en modelberekeningen van het RIVM. De resultaten zijn relevant voor de samenstelling van het basispakket van de zorgverzekering.

Uitgever(s): RIVM,

Download(s)

Kosteneffectiviteit beweeg- en dieetadvisering bij mensen met (hoog risico op) diabetes mellitus type 2 : literatuuronderzoek en modelsimulaties rondom de Beweegkuur

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Wanda Bemelmans
Wanda Wendel-Vos
Yvonne Milder
Rik Bogers
Ellen de Hollander

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

BeweegKuur (project)
diabetes
kosten-batenanalyse
voeding