Visie & Beleidsplein

Een kans voor open doel

de kracht van sport in ontwikkelingssamenwerking

(2008). Een kans voor open doel: de kracht van sport in ontwikkelingssamenwerking. Den Haag: Ministerie van Buitenlandse Zaken - Ontwikkelingssamenwerking.

In dit document bouwen we voort op de recente OS-beleidsbrief "Een zaak van Iedereen" en VWS-beleidsbrief "De Kracht van Sport" en geven we nadere uitwerking aan onze intenties. Die inzet beoogt de waarde van sport internationaal beter te benutten en op een bescheiden maar katalyserende wijze bij te laten dragen aan armoedebestrijding, welzijn en vredesopbouw in ontwikkelingslanden. Daarbij willen wij waar mogelijk aansluiten bij de bewezen expertise, eigen motivatie en enthousiasme van de Nederlandse sportorganisaties en sporters. De nadruk zal liggen op het stimuleren van actieve deelname van kansarme groepen aan goed begeleide sportactiviteiten, gericht op maatschappelijke doeleinden zoals emancipatie, conflictbeslechting, gezondheid en educatie. Het uiteindelijke doel is dat overheden en organisaties in ontwikkelingslanden zelf in staat zijn de kracht van sport- en spelprogramma's optimaal en duurzaam te benutten.

Uitgever(s): Ministerie van Buitenlandse Zaken - Ontwikkelingssamenwerking, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS),

Download(s)

Een kans voor open doel : de kracht van sport in ontwikkelingssamenwerking

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

internationaal
internationale samenwerking
ministerie van Buitenlandse Zaken
ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
ontwikkelingslanden
sportbeleid