Visie & Beleidsplein

Gezond voor elkaar!

adviezen om jongeren te stimuleren zelf te kiezen voor een gezonde leefstijl

eindrapport De nationale DenkTank 2008

(2008). Gezond voor elkaar!: adviezen om jongeren te stimuleren zelf te kiezen voor een gezonde leefstijl, eindrapport De nationale DenkTank 2008. Stichting De Nationale DenkTank.

De onderzoeksopdracht voor de Nationale DenkTank 2008 luidt: "Hoe stimuleren wij jongeren om zelf te kiezen voor een gezonde leefstijl?" De Nationale DenkTank heeft zich bij het beantwoorden van de onderzoeksopdracht gericht op jongeren tussen de tien en twintig jaar. De Nationale DenkTank heeft de volgende leefstijlgebieden bestudeerd: alcoholgebruik, roken, softdrugsgebruik, overgewicht en onveilig vrijen.

Stichting de Nationale DenkTank is begin 2005 opgericht als non-profitorganisatie met als doel het verbeteren van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Door de "kennisverzuiling" te doorbreken kan de Nederlandse kennismaatschappij tot de wetenschappelijke top van Europa behoren. De Stichting wil hieraan bijdragen door een innovatief, interdisciplinair netwerk op te bouwen tussen de drie genoemde pijlers. Dit netwerk wordt jaarlijks versterkt met een team van twintig tot vijfentwintig jonge, ambitieuze academici (masterstudenten, pas afgestudeerden en promovendi) dat de nieuwe lichting van de Nationale DenkTank vormt. 

Uitgever(s): Stichting De Nationale DenkTank,

Download(s)

Gezond voor elkaar! : adviezen om jongeren te stimuleren zelf te kiezen voor een gezonde leefstijl : eindrapport De nationale DenkTank 2008

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

alcoholgebruik
beweegstimulering
drugsgebruik
gezondheid
gezondheidsbevordering
jongeren
overgewicht
roken