Visie & Beleidsplein

McFitness en de geest van het calvinisme

een kwalitatief onderzoek naar fitnesscentra en hoogopgeleide fitnessers in Amsterdam

Elshout, J.A.G. (2008). McFitness en de geest van het calvinisme: een kwalitatief onderzoek naar fitnesscentra en hoogopgeleide fitnessers in Amsterdam. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

In dit onderzoek staat de volgende tweeledige probleemstelling centraal: Hoe kan de motivatie en keuze van hoger opgeleide mensen om te fitnessen in een fitnesscentrum worden begrepen? Hoe kan de ontwikkeling van fitnesscentra in Amsterdam worden geïnterpreteerd? De doelstelling van deze scriptie is inzicht te geven in de motivatie van mensen om te fitnessen en in de ontwikkeling van de fitnesscentra als aanbieder van een dienst die vanaf de tweede helft van de jaren negentig onder de Nederlandse bevolking in populariteit is toegenomen. Ook laat deze scriptie zien hoe fitnesscentra reageren op het grote verloop van leden waar fitnesscentra volgens de geïnterviewde managers en eigenaren mee te kampen hebben.

Uitgever(s): Universiteit van Amsterdam,

Download(s)

McFitness en de geest van het calvinisme : een kwalitatief onderzoek naar fitnesscentra en hoogopgeleide fitnessers in Amsterdam

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Judith Elshout

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

fitness
fitnesscentra
scripties
sporters
steden