Visie & Beleidsplein

Expertrapport

Nederlandse sport naar Olympisch niveau

een nadere uitwerking van het sportgedeelte van het Olympisch Plan 2028

NOC*NSF (2009). Expertrapport: Nederlandse sport naar Olympisch niveau, een nadere uitwerking van het sportgedeelte van het Olympisch Plan 2028. Deventer: ...daM uitgeverij.

Dit expertrapport beschrijft hoe NOC*NSF de Nederlandse sport naar een Olympisch niveau wil brengen. Het rapport geeft inzicht in het cijfermateriaal en de visie die aan dit plan van aanpak ten grondslag liggen.

De auteurs zetten uiteen hoe die koers eruit ziet en welke bijdrage de sport hieraan wil en kan leveren. Ze laten zien waar de Nederlandse sport nu staat en waar de sport naartoe kan groeien; op korte en lange termijn. Het expertrapport omvat twee delen.

In deel I van het rapport schetsen de auteurs de context en achtergrond die geleid hebben tot dit rapport. Ze beginnen in hoofdstuk 1 met een state of the art van de Spelen zelf: wat houden de Spelen in, over welke aantallen hebben we het als we het over de Spelen hebben, en hoe is het Nederland tot op heden op de Olympische Spelen vergaan. Vervolgens wordt er in hoofdstuk 2 geschetst hoe Nederland er nu voorstaat en welke uitdagingen ons land de aankomende jaren te wachten staan. In hoofdstuk 3 wordt er ingegaan op de positie van de Nederlandse sport en hoe deze zich heeft ontwikkeld in de laatste jaren. Deel I eindigt met hoofdstuk 4 waarin wordt beschreven wat de maatschappelijke betekenis van sport kan zijn.

In deel II van het expertrapport gaan de auteurs in op de concrete inhoudelijke doelstellingen en activiteiten om de Nederlandse sport naar Olympisch niveau te brengen. In hoofdstuk 5 benoemen ze de koersbepalende kaders van het rapport: de zes bouwstenen. In hoofdstuk 6 beschrijven ze meer in detail de ambities die we hebben met ieder van de zes bouwstenen en de wijze waarop we die denken te realiseren. Daarbij wordt er tevens ingegaan op de gehandicaptensport.

Uitgever(s): ...daM uitgeverij,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

NOC*NSF

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

NOC*NSF
Nederland
Olympisch plan 2028
Olympische Spelen