Visie & Beleidsplein

'Chillen', 'shoppen', en 'hoppen' in het 'tienerweefsel'

onderzoek naar het gebruik en de beleving van publieke ruimte bij tieners

casestudy in de centrumstad Mechelen

Vanderstede, W. (2009). 'Chillen', 'shoppen', en 'hoppen' in het 'tienerweefsel': onderzoek naar het gebruik en de beleving van publieke ruimte bij tieners, casestudy in de centrumstad Mechelen. Meise: Onderzoekscentrum Kind & Samenleving vzw - ruimtecel.

Het doel van deze studie, zoals omschreven in het Meerjarenplan 2007-2009 van Kind & Samenleving vzw is tweeledig. Ten eerste omvat deze studie een meer 'fundamenteel' onderzoek naar ruimtegebruik en ruimtebeleving van tieners. Aangezien dit een relatief nieuw onderwerp is, zeker in Vlaanderen, wordt dit opgevat als een verkennend (belevings)onderzoek. Er is gekozen in een casestudy in een middelgrote Vlaamse centrumstad (Mechelen). Ten tweede moet dit onderzoek aanleiding kunnen geven tot aanbevelingen voor het ruimtelijk beleid en de planningspraktijk. Deze praktijkgerichtheid heeft deze studie in een bepaalde richting gestuurd en dat zal ook uit de conclusies/aanbevelingen naar voren komen.

Uitgever(s): Onderzoekscentrum Kind & Samenleving vzw - ruimtecel,

Download(s)

'Chillen', 'shoppen' en 'hoppen' in het 'tienerweefsel' : onderzoek naar het gebruik en de beleving van publieke ruimte bij tieners : casestudy in de centrumstad Mechelen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Wouter Vanderstede

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

België
jeugd
jongeren
ruimtelijke ordening