Visie & Beleidsplein

Sport

het sociale verband van de Nederlandse samenleving?

een onderzoek naar de bijdrage die sportdeelname levert aan het sociale netwerk van middelbare scholieren

Pals, J. (2009). Sport: het sociale verband van de Nederlandse samenleving?, een onderzoek naar de bijdrage die sportdeelname levert aan het sociale netwerk van middelbare scholieren. Tilburg: Universiteit van Tilburg.

Om te onderzoeken wat de bijdrage van sportdeelname aan het sociale netwerk van middelbare scholieren is, is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: In hoeverre draagt sportdeelname bij aan een groter, hechter en meer etnisch divers sociaal netwerk van middelbare scholieren (met verschillende sociaaldemografische achtergrondkenmerken) en in welke mate spelen zelfbeeld en motivatie hierbij een rol? Aan de hand van de onderzoeksvraag (en deelvragen) is een literatuurstudie gedaan en zijn in het theoretisch kader tien hypothesen geformuleerd. Om de onderzoeksvraag en deelvragen te kunnen beantwoorden is een kwantitatief onderzoek uitgevoerd. Middelbare scholieren woonachtig in zes plaatsen in Nederland zijn ondervraagd aan de hand van een schriftelijke vragenlijst.

Uitgever(s): Universiteit van Tilburg,

Download(s)

Sport: het sociale verband van de Nederlandse samenleving? : een onderzoek naar de bijdrage die sportdeelname levert aan het sociale netwerk van middelbare scholieren

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Joey Pals

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

jeugd
jongeren
maatschappelijke integratie
middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
scripties
sociale cohesie
sociale netwerken
sport (algemeen)
sportsociologie