Visie & Beleidsplein

Betekenisvolle ervaringen in een voetbalcontext

een onderzoek naar de werkzame bestanddelen van maatschappelijke projecten bij betaald voetbalclubs in Nederland

Dijk, B. (2009). Betekenisvolle ervaringen in een voetbalcontext: een onderzoek naar de werkzame bestanddelen van maatschappelijke projecten bij betaald voetbalclubs in Nederland. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Het doel van dit onderzoek is om inzichtelijk te maken aan welke aspecten van een maatschappelijk project bij een BVO, de deelnemers de meeste betekenis toekennen. Dit onderzoek streeft deze doelstelling na middels het beantwoorden van de volgende onderzoeksvraag: Hoe kan het succes van maatschappelijke projecten van een betaald voetbalclub, volgens betrokkenen, worden verklaard? Middels het afnemen van interviews bij de betrokkenen wordt geprobeerd een antwoord te geven op deze vraag. Aanvullend op deze empirische dataverzameling is een theoretisch kader opgesteld dat dieper ingaat op de theorie achter sociale interacties in symbolische, betekenisvolle context. De resultaten worden in deze rapportage beschreven.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

Betekenisvolle ervaringen in een voetbalcontext : een onderzoek naar de werkzame bestanddelen van maatschappelijke projecten bij betaald voetbalclubs in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Bake Dijk

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

maatschappelijk verantwoord ondernemen
maatschappelijke ondernemingen
scripties
sociaal werk
verenigingen
voetbal