Visie & Beleidsplein

Landelijke uitrol methodiek actieve leefstijl school en sport

academies voor lichamelijke opvoeding Nederland

Morel, K. (2008). Landelijke uitrol methodiek actieve leefstijl school en sport: academies voor lichamelijke opvoeding Nederland. Groningen: Mercurius Marketing.

Dit rapport presenteert een aantal strategische en praktische aanbevelingen om de landelijke uitrol van de methodiek Actieve Leefstijl School en Sport tot een zo groot mogelijk succes te maken. De methodiek Actieve Leefstijl School en Sport (methodiek ALSS) is een bijscholingscursus gericht op mensen met een ALO-diploma en stelt hen in staat om kinderen en jongeren te stimuleren hun leefstijl te verbeteren (meer bewegen en gezonder leven). Deelnemers leren een integrale aanpak te ontwikkelen die bestaat uit het initiëren, coördineren en regisseren van activiteiten op school, in de buurt en bij de sportvereniging. Daarnaast leren deelnemers anderen bij deze activiteiten te betrekken door te informeren, te overtuigen, te enthousiasmeren en te coachen.

Uitgever(s): Mercurius Marketing,

Download(s)

Inhoudsopgave : landelijke uitrol methodiek actieve leefstijl school en sport : academies voor lichamelijke opvoeding Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Kaj Morel

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewegingsonderwijs
methoden
onderwijs