Visie & Beleidsplein

Minderheden in de mixed-mode

een inventarisatie van voor- en nadelen van mixed-mode dataverzameling onder niet-westerse migranten

Feskens, R., Kappelhof, J., Dagevos, J.M., & Stoop, I.A.L. (2010). Minderheden in de mixed-mode: een inventarisatie van voor- en nadelen van mixed-mode dataverzameling onder niet-westerse migranten. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

In Nederland is in de afgelopen twintig jaar ruime ervaring opgedaan met surveys onder niet-westerse groepen. Hierin wordt informatie verzameld door middel van interviews afgenomen door enquêteurs. Deze wijze van data verzamelen is echter duur en de respons blijft soms achter bij de verwachtingen. Er zijn dus redenen om te bezien of de inzet van andere dataverzamelingsmethoden (bijv. door het internet of de telefoon te gebruiken) tot een betere respons en lagere kosten zal leiden. Wellicht is het mogelijk om verschillende methoden in een onderzoek te combineren (wat 'mixed-mode' genoemd wordt). Dit rapport somt de voor- en nadelen op van deze mixed-mode aanpak voor surveys onder niet-westerse groepen. Het is gebaseerd op een uitgebreide literatuurstudie en interviews met experts in minderhedenonderzoek, methodologie en mixed-mode onderzoek.

Uitgever(s): Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP),

Download(s)

Minderheden in de mixed-mode : een inventarisatie van voor- en nadelen van mixed-mode dataverzameling onder niet-westerse migranten

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

R. Feskens
Joost Kappelhof
Jaco(bus) Dagevos
Ineke Stoop

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

meetmethoden
methoden
methodologie
niet-westerse allochtonen
onderzoeksmethoden