Visie & Beleidsplein

Handboek sport & verzelfstandigen

praktijkgids voor de voorbereiding, besluitvorming en uitvoering van privatiserings- en verzelfstandigingsoperaties in de sport

Bij, J. van der (1995). Handboek sport & verzelfstandigen: praktijkgids voor de voorbereiding, besluitvorming en uitvoering van privatiserings- en verzelfstandigingsoperaties in de sport. Dordrecht: Landelijke Contactraad.

De 85+ club, een informeel beraad van directeuren sportzaken van gemeenten met meer dan 85.000 inwoners, en de Landelijke Contactraad hebben het initiatief overgenomen om een voor gemeenten bruikbaar handboek 'privatiseren en verzelfstandigen' te ontwikkelen. In de loop van 1994 zijn zij gestart met een project dat beoogt duidelijkheid te brengen in de mogelijkheden en beperkingen van het instrument 'Privatisering en Verzelfstandiging'. Dit op basis van literatuurstudie, veldonderzoek en het bundelen van ervaringen met privatiseren en verzelfstandigen binnen zowel de S&R sector als aanverwante sectoren. Hiertoe is samengewerkt met de Administratie/Adviesgroep CAW en Moret Ernst & Young management consultants. Ondersteund met het ministerie van VWS zijn zij eind 1994 gestart met het vervaardigen van dit handboek. Dit handboek beoogt de gemeenten behulpzaam te zijn bij de voorbereiding en uitvoering van verzelfstandigings- en privatiseringsoperaties. Het bevat informatie over: vormen van privatisering en verzelfstandiging inclusief gevolgen voor gemeente, contractant en gebruiker; stappenplan ten behoeve van het proces dat doorlopen moet worden om te komen tot een afgewogen advies van de raad; suggesties en aanbevelingen voor het daadwerkelijk doorvoeren van een of andere vorm van verzelfstandigen, gebaseerd op praktijkervaringen.

Uitgever(s): Landelijke Contactraad,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

J. van der Bij

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

privatisering
sport (algemeen)