Visie & Beleidsplein

Draagvlakmeting Olympische Spelen 2028

uitkomsten van de eerste afname van een gestandaardiseerde draagvlakmeting voor de Olympische Spelen 2028 in Nederland

Elling, A., & Werff, H. van der (2011). Draagvlakmeting Olympische Spelen 2028: uitkomsten van de eerste afname van een gestandaardiseerde draagvlakmeting voor de Olympische Spelen 2028 in Nederland. 's-Hertogenbosch: W.J.H. Mulier Instituut.

Voldoende draagvlak onder de bevolking voor de organisatie van de Olympische Spelen in eigen land is een belangrijk criterium voor de toewijzing van een bid door het IOC. De informeel aangehouden ondergrens van het IOC voor 'voldoende' draagvlak ligt op 70 procent. In Nederland zijn de afgelopen jaren diverse peilingen gedaan naar het draagvlak onder de bevolking voor de organisatie van de Olympische Spelen 2028 in Nederland. De uitkomsten hiervan wijken (sterk) van elkaar af, mede vanwege het gebruik van verschillende vraagstellingen en methoden. Mede gebaseerd op onderzoeksvragen van het IOC hebben vertegenwoordigers van het ministerie van VWS, Olympisch Vuur, NOC*NSF, het SCP, TNO en het W.J.H. Mulier Instituut een gestandaardiseerde vragenlijst vastgesteld om het draagvlak voor Nederland als gastland voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2028 te meten. In deze rapportage worden de uitkomsten van de eerste meting van deze gestandaardiseerde vragenlijst gepresenteerd.

Uitgever(s): W.J.H. Mulier Instituut,

Download(s)

Draagvlakmeting Olympische Spelen 2028 : uitkomsten van de eerste afname van een gestandaardiseerde draagvlakmeting voor de Olympische Spelen 2028 in Nederland

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Agnes Elling
Harold van der Werff

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Nederland
Olympisch plan 2028
Olympische Spelen
onderzoeken