Visie & Beleidsplein

Social relationships and healthy ageing

epidemiological evidence for the development of a local intervention programme

Croezen, S. (2010). Social relationships and healthy ageing: epidemiological evidence for the development of a local intervention programme. Simone Croezen.

In dit proefschrift is het verband tussen sociale relaties en gezondheid van ouderen onderzocht. Verschillende structurele en functionele kenmerken van sociale relaties zijn onderzocht om inzicht te krijgen in welke aspecten van sociale relaties belangrijk zijn met betrekking tot gezondheid. De resultaten van dit proefschrift hebben als wetenschappelijk bewijs gediend voor praktijkgericht onderzoek; door het ondersteunen van lokale beleidsvorming gericht op gezond ouder worden en door input te verstrekken voor de ontwikkeling van een lokaal complex interventie programma voor gezond ouder worden. In de hoofdstukken 2, 3 en 4, is de samenhang tussen sociale relaties en gezondheid bij ouderen onderzocht met behulp van cross-sectionele en longitudinale gegevens over de verschillende aspecten van sociale relaties en de verschillende gezondheidsuitkomsten. In de hoofdstukken 5 en 6 zijn aanknopingspunten onderzocht voor gerichte interventies in de lokale context. In hoofdstuk 7 zijn de resultaten van de hoofdstukken 2-4 en 6 geïntegreerd en gecombineerd met aanvullend kwalitatief onderzoek om aan te tonen hoe deze resultaten gezamenlijk kunnen bijdragen aan de agenda- en programma-ontwikkeling voor lokale beleidsvorming.

Uitgever(s): Simone Croezen,

Download(s)

Social relationships and healthy ageing : epidemiological evidence for the development of a local intervention programme

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Simone Croezen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheid
interventies
lokaal beleid
ouderen
proefschriften
sociale netwerken
veroudering