Visie & Beleidsplein

Inventarisatie leefstijlinterventies en ondersteuningsaanbod zorgprofessionals in de diabeteszorg

twee projecten in het kader van het Nationaal Actieprogramma Diabetes

Hamberg- van Reenen, H.H., Mikolajczak, J., Post, N.A.M., & Barte, J.C.M. (2011). Inventarisatie leefstijlinterventies en ondersteuningsaanbod zorgprofessionals in de diabeteszorg: twee projecten in het kader van het Nationaal Actieprogramma Diabetes. Bilthoven: Rijksinstituut voor volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dit rapport beschrijft de resultaten van twee projecten binnen het Nationaal Actieprogramma Diabetes. De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft het RIVM gevraagd een overzicht te maken van leefstijlinterventies, gericht op mensen met een hoog risico op diabetes of op mensen met diabetes die aan enkele kwaliteitscriteria voldoen (zogenoemde kansrijke interventies). Dit overzicht dient inzicht te geven in het aanbod aan leefstijlinterventies, maar ook in eventuele leemtes in het aanbod. Daarnaast is gevraagd de ondersteuningsbehoefte onder zorgprofessionals te inventariseren bij het doorverwijzen naar en het uitvoeren van leefstijlinterventies - en ook bij het eventueel opvullen van gevonden leemtes in het aanbod.

Uitgever(s): Rijksinstituut voor volksgezondheid en Milieu (RIVM),

Download(s)

Inventarisatie leefstijlinterventies en ondersteuningsaanbod zorgprofessionals in de diabeteszorg : twee projecten in het kader van het Nationaal Actieprogramma Diabetes

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

H.H. Hamberg- van Reenen
J. Mikolajczak
Nikkie Post
J.C.M. Barte

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

diabetes
interventies
leefstijl