Visie & Beleidsplein

Hoe krijg je een puber in beweging?

onderzoek naar gemeentelijk sport- en beweegstimuleringsbeleid voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Luxemburg, J. van (2010). Hoe krijg je een puber in beweging?: onderzoek naar gemeentelijk sport- en beweegstimuleringsbeleid voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Dit onderzoek is bedoeld om een antwoord op de vraag te krijgen hoe het gemeentelijk beleid in Utrecht verbeterd kan worden, zodat de plusminus 15.000 jongeren in de doelgroep 12 tot en met 17 jarigen geprikkeld kunnen worden om in beweging te komen en in beweging te blijven. Tot slot worden er aanbevelingen gedaan met betrekking tot het sport- en beweegbeleid van de gemeente Utrecht. De centrale vraag die in dit onderzoek wordt beantwoord, luidt: Op welke wijze geeft de gemeente Utrecht haar sport- en beweegbeleid rond jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar vorm en hoe kan dit volgens betrokken beleidsmedewerkers en beleidsuitvoerders verbeterd worden?

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

Hoe krijg je een puber in beweging? : onderzoek naar gemeentelijk sport- en beweegstimuleringsbeleid voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jorden van Luxemburg

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gemeentelijk beleid
jongeren
lichaamsbeweging
scripties
sportbeleid