Visie & Beleidsplein

Evaluatie van de BOS-impuls

verkennend onderzoek met betrekking tot de achterstandsgebieden leefbaarheid, sociale samenhang en overlast en tevredenheid, samenwerking en continuering

Bakker, I., Vries, S.I. de, Bekkema, N., Klein Velderman, M., & Hopman-Rock, M. (2007). Evaluatie van de BOS-impuls: verkennend onderzoek met betrekking tot de achterstandsgebieden leefbaarheid, sociale samenhang en overlast en tevredenheid, samenwerking en continuering. Leiden: TNO Preventie en Gezondheid.

Dit rapport doet verslag van het verkennende onderzoek dat TNO heeft uitgevoerd om na te gaan welke informatie vergaard zou moeten worden, welke informatie al aanwezig is, en welke informatie nog verkregen dient te worden om de BOS-impuls te kunnen evalueren voor wat betreft de achterstandsgebieden leefbaarheid, sociale samenhang en overlast en voor betreft de tevredenheid over, de samenwerking binnen en de continuering van de BOS-projecten. Het rapport beschrijft hoe een goede effect- en procesevaluatie er in theorie uit ziet. Vervolgens staat beschreven wat de huidige situatie binnen de BOS-impuls is. Op basis van de verschillen tussen theorie en de praktijk is een aantal knelpunten geformuleerd en staat beschreven wat gedaan moet worden om een evaluatie van de BOS-impuls van voldoende informatieve waarde uit te kunnen voeren.

Uitgever(s): TNO Preventie en Gezondheid,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ingrid Bakker
Sanne de Vries
N. Bekkema
Mariska Klein Velderman
Marijke Hopman-Rock

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

BOS-impuls (project)
evaluatie