Visie & Beleidsplein

Meerjarig actieplan school & sport

(2002). Meerjarig actieplan school & sport. Arnhem: Samenwerkingsprogramma School & Sport.

Het meerjarig actieplan School & Sport is de uitwerking van het in 2001 afgesloten convenant School & Sport (samenwerking van KVLO, LC, NOC*NSF en NISB) en de uitwerking van het thema 'onderwijs en sport' uit het manifest Nederland Sportland (NOC*NSF). Beide documenten zijn in samenhang met elkaar gebracht en worden in een tijdsperspectief en in verantwoordelijkheids- en uitvoeringslijnen geplaatst.

Dit plan richt zich vooral op het tot stand brengen van structurele samenwerkingsverbanden in de driehoek buurt-onderwijs-sport waarbij een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de toename van de kwaliteit en kwantiteit van sport- en bewegingsgedrag onder de jeugd, waardoor tevens de afbreukrisico's van bewegingsarmoede zullen afnemen.

Het meerjarig actieplan School & Sport levert een bijdrage om bovenstaande doelstelling te bereiken. Deze bijdrage vindt plaats in de vorm van een vijftal projecten met heldere doelstellingen en resultaatformuleringen, concrete activiteiten en een opzet van tussentijdse evaluatie en monitoring.

Uitgever(s): Samenwerkingsprogramma School & Sport,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

onderwijs
projecten
samenwerkingsverbanden
sport (algemeen)