Visie & Beleidsplein

Sportprojecten voor jeugd met beperking op waarde geschat

evaluatie ondersteuning projecten ten behoeve van sporten met een beperking

Romijn, D., Cevaal, A., & Lindert, C. van (2011). Sportprojecten voor jeugd met beperking op waarde geschat: evaluatie ondersteuning projecten ten behoeve van sporten met een beperking. 's-Hertogenbosch: W.J.H. Mulier Instituut.

In 2011 wil de Johan Cruyff Foundation (Cruyff Foundation) de balans opgemaakt hebben ten aanzien van haar projecten voor de jeugd met een beperking. De Cruyff Foundation ondersteunt diverse organisaties bij het realiseren van sportprojecten voor kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. De Cruyff Foundation wil echter meer inzicht krijgen in de positie die zij inneemt in het krachtenveld van ‘sport voor jeugd met een beperking’. Door middel van een webenquête onder partnerorganisaties en face-to-face interviews met een achttal partnerorganisaties en stakeholders is antwoord verkregen op drie hoofdvragen:

  • Wat is het resultaat van de sportprojecten voor kinderen met een beperking bij partnerorganisaties die de Cruyff Foundation ondersteunt?
  • Hoe ervaren partnerorganisaties de ondersteuning van en samenwerking met de Cruyff Foundation in het kader van sportprojecten voor kinderen met een beperking?
  • Welk beeld hebben de partnerorganisaties van de (mogelijke) rol die de Cruyff Foundation vervult of kan vervullen in het krachtenveld van sport voor kinderen met een beperking?

Over het algemeen vinden partnerorganisaties het prettig samenwerken met de Cruyff Foundation, omdat de organisatie en haar medewerkers snel, enthousiast, toegankelijk en flexibel zijn. Enkele stakeholders uit de sportsector vinden het een pré dat de Cruyff Foundation zich bewust op sport richt en dat niet alleen predikt, maar ook zelf aanbiedt door sportevenementen te organiseren en te investeren in sportmaterialen.

Uitgever(s): W.J.H. Mulier Instituut,

Download(s)

Sportprojecten voor jeugd met beperking op waarde geschat : evaluatie ondersteuning projecten ten behoeve van sporten met een beperking

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

David Romijn
Astrid Cevaal
Caroline van Lindert

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gehandicaptensporten
jeugd
kinderen
mensen met een beperking
onderzoeken
organisaties
projecten
sport (algemeen)