Visie & Beleidsplein

Vechtsport in de jeugdzorg

ontwikkeling van 2 kansrijke vechtsportaanpakken ter bevordering van zelfbeeld en agressieregulatie

Buysse, W., & Duijvestijn, P. (2011). Vechtsport in de jeugdzorg: ontwikkeling van 2 kansrijke vechtsportaanpakken ter bevordering van zelfbeeld en agressieregulatie. Amsterdam: DSP-groep BV.

In opdracht van de KNKF deed DSP-groep in de periode 2008-2010 onderzoek naar negen vechtsporttrajecten voor jongeren in de jeugdzorg. Doel van deze trajecten was om, vanuit een theoretisch model en een door de KNKF ontwikkelde methodiek, een bijdrage te leveren aan agressieregulatie, zelfbeeld en sociale weerbaarheid van de deelnemende jongeren. DSP-groep nam tal van vragenlijsten en interviews af bij deelnemers, vechtsporttrainers, hulpverleners en ouders. Ook werd een aantal trainingen geobserveerd. In deze eindrapportage, die voortborduurt op de tussenrapportage van juli 2010, wordt verslag gedaan van de resultaten van het onderzoek. Tevens wordt de eindbalans opgemaakt wat betreft de meerwaarde en mogelijkheden van de sport-zorgtrajecten van de KNKF voor de jongeren in de jeugdzorg. Het maakt duidelijk welke sportaanpakken kansrijk zijn, voor wie en in welke situatie.

Uitgever(s): DSP-groep BV,

Download(s)

Vechtsport in de jeugdzorg : ontwikkeling van 2 kansrijke vechtsportaanpakken ter bevordering van zelfbeeld en agressieregulatie

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Wendy Buysse
Paul Duijvestijn

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

jeugd
jeugdzorg
jongeren
kwetsbare jongeren