Visie & Beleidsplein

Waarden en normen in de sport deel II

Nederlanders en de Olympische Spelen

kennis, houding en opvattingen van de Nederlandse bevolking over de Olympische Spelen en in het bijzonder ten aanzien van de Olympische gedachte

Timmers, R. (2000). Waarden en normen in de sport deel II: Nederlanders en de Olympische Spelen, kennis, houding en opvattingen van de Nederlandse bevolking over de Olympische Spelen en in het bijzonder ten aanzien van de Olympische gedachte. Arnhem: NOC*NSF.

De probleemstelling die in deze publicatie centraal staat, luidt als volgt: welke waarden en normen met betrekking tot de Olympische Spelen en de Olympische gedachte in het bijzonder zijn op dit moment bij de Nederlandse bevolking waarneembaar? Het onderzoeksrapport bestaat uit twee delen. Deel één is een inleiding in de historische en maatschappelijke context van de Olympische Spelen en de Olympische gedachte. Hierin wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van de Olympische Spelen en de veranderingen ten aanzien van het Olympische gedachtengoed in de loop der tijd. In deel twee wordt het onderzoek onder de Nederlandse bevolking beschreven.

Uitgever(s): NOC*NSF,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ricus Timmers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Nederland
Olympische Spelen
normen en waarden
sport (algemeen)