Visie & Beleidsplein

Handboek tuinieren in de generatietuin

concrete uitvoering van de tuin en tools om als ouderen en kinderen samen te tuinieren

(2011). Handboek tuinieren in de generatietuin: concrete uitvoering van de tuin en tools om als ouderen en kinderen samen te tuinieren. Den Haag: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Gemeente Den Haag, Milieu-educatie.

Een generatietuin is een tuin waarin ouderen samen met kinderen van scholen of naschoolse opvang uit de buurt tuinieren. Zij verbouwen groenten en fruit, zaaien kruiden en bloemen en oogsten en eten uit de tuin. Bij de generatietuin staat beleving centraal: samen doen en ervaren, in plaats van leren uit boekjes. Om bij te dragen aan de realisatie van meer generatietuinen in Nederland is het handboek "Handreiking bij het ontwikkelen van een generatietuin : waar kinderen en ouderen samen tuinieren" ontwikkeld. Daarin is op een procesmatige manier beschreven hoe je vanuit het niets, door samenwerking tussen verschillende organisaties, tot een generatietuin kunt komen. In aanvulling hierop is dit handboek ontwikkeld als praktische tool voor de concrete uitvoering van een generatietuin.

Uitgever(s): Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Gemeente Den Haag, Milieu-educatie,

Download(s)

Handboek tuinieren in de generatietuin : concrete uitvoering van de tuin en tools om als ouderen en kinderen samen te tuinieren

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kinderen
ouderen
praktijkervaringen
tuinieren