Visie & Beleidsplein

Sportbeoefening

drempels en stimulansen

basisrapport

een onderzoek in opdracht van het ministerie van cultuur, recreatie en maatschappelijk werk naar de drempels en stimulansen voor het beoefenen van sport

Manders, T., & Kropman, J. (1982). Sportbeoefening: drempels en stimulansen, basisrapport, een onderzoek in opdracht van het ministerie van cultuur, recreatie en maatschappelijk werk naar de drempels en stimulansen voor het beoefenen van sport. Nijmegen: Instituut voor Toegepaste Sociologie.

Veel mensen beoefenen sport. Er is echter ook een grote groep die geen sport beoefent. De helft van deze groep niet-sporters zegt wel aan sport te willen doen en denkt daarbij vooral aan recreatiesport. Onder de sporters leven ook wensen, die meer in de richting gaan van georganiseerde sportbeoefening. De overheid rekent het tot haar verantwoordelijkheid iedereen die aan sport wil doen, daartoe in de gelegenheid te stellen. Op welke sportbehoeften- of wensen moet de overheid dan inspelen? Wat bepaalt waarom mensen wel of niet aan sport doen? Kortom: wat zijn de drempels en stimulansen voor het beoefenen van sport? Het Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk heeft het Instituut voor Toegepaste Sociologie opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar deze problemen. Antwoorden op deze vragen en aanbevelingen hoe men kan inspelen op wensen die er leven en hoe men drempels kan verlagen, geeft dit verslag.

Uitgever(s): Instituut voor Toegepaste Sociologie,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Th. Manders
Jan Kropman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

attitude
motivatie
sportbeleid
sportbeoefening
sporters
sportsociologie