Visie & Beleidsplein

Georganiseerde ruitersport en voorzieningen

een inventarisatie bij ruitersportverenigingen in 1980 ten behoeve van de Contactcommissie Ruitersport en Ruitertoerisme

Landinrichtingsdienst (1981). Georganiseerde ruitersport en voorzieningen: een inventarisatie bij ruitersportverenigingen in 1980 ten behoeve van de Contactcommissie Ruitersport en Ruitertoerisme. Utrecht: Landinrichtingsdienst.

Zowel bij het ministerie van Landbouw en Visserij als bij de direct betrokken organisaties op het gebied van de ruitersport bestond de behoefte nader inzicht te verkrijgen in enkele vraagstukken met betrekking tot de ruitersport. Besloten werd tot het uitvoeren van een drietal eenvoudige schriftelijke inventarisaties als eerste verkenning van de problematiek, namelijk bij de gemeenten, de hippische vestigingen en bij de georganiseerde ruitersportverenigingen. Het initiatief is gelegd bij de Contactcommissie Ruitersport en Ruitertoerisme (CCRR); een informele beraadsgroep die zich voornamelijk bezighoudt met vraagstukken op het gebied van de ruitersport als vorm van recreatie. Dit rapport doet verslag van de inventarisatie bij de ruitersportverenigingen.

Uitgever(s): Landinrichtingsdienst,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Landinrichtingsdienst

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Nederland
paardensporten
sportinfrastructuur
sportverenigingen