Visie & Beleidsplein

Voetballen, hoe kom je er toe

verslag van een onderzoek naar de samenhang tussen socialisatievariabelen in de vroege jeugdperiode en voetballen op latere leeftijd

Spruijt, E., & Kamphorst, T.J. (1981). Voetballen, hoe kom je er toe: verslag van een onderzoek naar de samenhang tussen socialisatievariabelen in de vroege jeugdperiode en voetballen op latere leeftijd. Utrecht: Rijksuniversiteit Utrecht, Vakgroep Primaire Groepen en Socialisatieprocessen, Sociologisch Instituut.

Dit rapport is een deelrapport van het onderzoek 'Socialisatie en vrijetijdsgedrag' en handelt over de invloed van onder andere socialisatievariabelen op het voetballen op latere leeftijd. Successievelijk wordt de invloed van 14 blokken socialisatievariabelen uit de kinderperiode en van 4 blokken huidige variabelen geanalyseerd op de tijd besteed aan voetballen in het heden. De volgorde van invoering van de variabelen wordt bepaald door het ogenblik waarop de variabelen een rol (kunnen) zijn gaan spelen in het leven van de respondent: het levensloopmodel. De resultaten van het onderzoek worden in deze publicatie gepresenteerd.

Uitgever(s): Rijksuniversiteit Utrecht, Vakgroep Primaire Groepen en Socialisatieprocessen, Sociologisch Instituut,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ed Spruijt
Teus Kamphorst

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

sociologie
sportbeoefening
sportsociologie
voetbal