Visie & Beleidsplein

Effecten van een groter en professioneler bewegingsaanbod op de basisschool

pilotonderzoek naar de effecten van 3+2 aanbod op basisscholen

Leijenhorst, M., Zandstra, B., Hilhorst, J., & Stegeman, H. (2011). Effecten van een groter en professioneler bewegingsaanbod op de basisschool: pilotonderzoek naar de effecten van 3+2 aanbod op basisscholen. Zeist: Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO).

De KVLO heeft in 2010 en 2011 de campagne '3+2 = een fit idee' gevoerd. Hierbij is ingezet op elke schooldag gekwalificeerd bewegingsonderwijs en sport, waarvan drie uur per week binnen schooltijd en twee uur daarbuiten. Samen met vijf hogescholen (lerarenopleidingen Lichamelijke Opvoeding en lectoraten) en Kennispraktijk heeft de beroepsorganisatie vanuit een ondersteuningsaanvraag bij het deelproject Effectiviteit Interventies (Platform Sport, Bewegen en Onderwijs) het pilotonderzoek 3+2 in het basisonderwijs uitgevoerd. In dit rapport wordt verslag gedaan van dit onderzoek. Doel van het onderzoek naar de interventie 3+2 is zicht te krijgen op effecten van het aanbod van 3+2 op basisscholen op de ontwikkeling van kinderen.

Uitgever(s): Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO),

Download(s)

Effecten van een groter en professioneler bewegingsaanbod op de basisschool : pilotonderzoek naar de effecten van 3+2 aanbod op basisscholen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marja Leijenhorst
Baukje Zandstra
Jarno Hilhorst
Harry Stegeman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewegingsonderwijs
effectieve interventies
interventies
kinderen
leerlingen
lichaamsbeweging
onderzoeken
primair onderwijs