Visie & Beleidsplein

Recreatietekorten in de provincie Noord-Holland

een globaal zicht op de effectiviteit van de voorgestelde plannen tot 2020

Vries, S. de, & Goossen, C.M. (2002). Recreatietekorten in de provincie Noord-Holland: een globaal zicht op de effectiviteit van de voorgestelde plannen tot 2020. Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte: Wageningen.

Alterra heeft, in opdracht van de ANWB, een behoefteraming opgesteld voor de openluchtrecreatie (De Vries & Bulens, 2001). Hierbij werd zowel de huidige situatie qua vraag en aanbod doorgerekend (1995), als de situatie in 2020. Voor de toekomstige situatie werd echter alleen de recreatieve vraag aangepast, terwijl het aanbod constant werd gehouden. Bij de afdeling Water en Groen van de provincie Noord-Holland ontstond de wens om de betreffende analyse een stap verder te voeren, en naast de vraag ook het aanbod voor de toekomst aan te passen. Uitgangspunt voor dit laatste vormde het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Openluchtrecreatie 2001-2005 (Provincie Noord-Holland, 2001). Het voorliggende rapport betreft de uitvoering van deze analyse. De centrale vraag in deze studie is in welke mate de voorgenomen plannen en de hierop aanvullend geformuleerde wensen ten aanzien van het recreatieve aanbod de in een eerdere analyse geconstateerde tekorten terugdringt.

Uitgever(s): Wageningen,

Download(s)

Recreatietekorten in de provincie Noord-Holland : een globaal zicht op de effectiviteit van de voorgestelde plannen tot 2020

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

S. de Vries
C.M. Goossen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Noord-Holland
fietsen
recreatieve voorzieningen
toekomst
vrijetijdsbesteding
wandelen