Visie & Beleidsplein

Overdekte stedelijke sportvoorzieningen in het stadscentrum van Zoetermeer, rekening houdend met een uitgroei tot ca. 100.000 inwoners

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) (1973). Overdekte stedelijke sportvoorzieningen in het stadscentrum van Zoetermeer, rekening houdend met een uitgroei tot ca. 100.000 inwoners. Den Haag: Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Tot de stedelijke voorzieningen in het stadscentrum dienen die voorzieningen te worden gerekend, die gezien de vereiste bevolkingsomvang slechts éénmaal (en dus ook slechts op één plaats) in Zoetermeer kunnen worden gesticht. Deze grootschalige voorzieningen, die derhalve een groter draagvlak vereisen dan bijvoorbeeld de gespreide wijkvoorzieningen, moeten vanuit geheel Zoetermeer (en wellicht zelfs van daar buiten) gebruikt kunnen worden. Daarom dienen zij centraal, dus in het stadscentrum te worden gesitueerd. Hierdoor zal tevens een krachtige ontwikkeling van dit centrum, zoals het structuurplan beoogt, kunnen worden bevorderd. Het rapport bestaat uit meerdere onderdelen: een onderzoek naar de behoefte aan overdekte zwemaccommodatie in de gemeente Zoetermeer, rapport accommodaties kleine zaalsporten en overdekte sportaccommodatie.

Uitgever(s): Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG),

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

ruimtelijke ordening
sportinfrastructuur