Visie & Beleidsplein

Een golfbaan natuurlijk!

de bijdrage van golfbanen aan de ontwikkeling van natuur, landschap en recreatief medegebruik

Lidth de Jeude-Jonkers, M. van (2007). Een golfbaan natuurlijk!: de bijdrage van golfbanen aan de ontwikkeling van natuur, landschap en recreatief medegebruik. Utrecht: Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Deze rapportage presenteert een onderzoeksproject dat is uitgevoerd door de Brabantse Milieufederatie, de Milieufederatie Noord-Holland, Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Een deel van het project is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Alterra WUR en het Nationaal Groenfonds. Het onderzoek geeft voornamelijk antwoord op de vraag waar een golfbaan met natuurontwikkeling en recreatief medegebruik ruimtelijk ingepast kan worden, zodat deze een meerwaarde heeft voor het hele omliggende gebied. En als dat kan, op welke manier. Het rapport geeft indicaties voor de gewenste grootte van een golfbaan voor verschillende gebiedscategorie├źn, waarvoor verschillende natuur- en recreatiedoelstellingen gelden en die voor aanleg van een golfbaan geschikt zijn bevonden. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor financiering van dergelijke multifunctionele golfbanen in beeld gebracht.

Uitgever(s): Natuur en Milieufederatie Utrecht,

Download(s)

Een golfbaan natuurlijk! : de bijdrage van golfbanen aan de ontwikkeling van natuur, landschap en recreatief medegebruik

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

M. van Lidth de Jeude-Jonkers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

golf
natuur
recreatieve voorzieningen
ruimtelijke ordening
sportaccommodaties