Visie & Beleidsplein

Ik sloop niet, ik sport!

een verkennend onderzoek naar de relatie tussen sportbeoefening en jeugdvandalisme vanuit het perspectief van de vrijetijdsbesteding

Gugten, M. van der (1987). Ik sloop niet, ik sport!: een verkennend onderzoek naar de relatie tussen sportbeoefening en jeugdvandalisme vanuit het perspectief van de vrijetijdsbesteding. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam, Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding.

Deze eindrapportage vormt de verslaglegging van een verkennend onderzoek naar de relatie tussen sportbeoefening en jeugdvandalisme, vanuit het perspectief van de vrijetijdsbesteding. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het anti-vandalisme-beleid, zoals dat in de gemeente Amsterdam sinds enige jaren gevoerd wordt. De doelstelling van dit onderzoek is inzicht te verkrijgen in (aspecten van) de vrijetijdsbesteding van jongeren, die regelmatig vernielingen plegen en de plaats, die de al dan niet georganiseerde sportbeoefening hierbij inneemt. Het onderzoek is uitgevoerd in augustus/september 1986 onder 287 jongeren uit de derde en vierde klas van scholen voor voortgezet onderwijs in Amsterdam-Noord.

Uitgever(s): Vrije Universiteit Amsterdam, Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Martin van der Gugten

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

jeugd
jeugdcriminaliteit
jongeren
kwetsbare jongeren
sportbeoefening
sporters
steden
vandalisme
vrijetijdsbesteding