VNG jaarcongres

Op 13 en 14 juni is Goes gastgemeente van het VNG jaarcongres. Vakmanschap is het thema van dit jaar. ‘Er wordt meer dan ooit van de lokale politiek gevraagd en verwacht. Minder regels, meer vrijheid. Lokale aandacht, regionale samenwerking. Dat vraagt om bestuurders die op verschillende niveaus hun vak verstaan’, aldus Jantine Kriens, algemeen directeur VNG.

VNG nodigt raadsleden, wethouders en burgemeesters uit om in Goes van en met elkaar te leren. Voor bestuurders in de sport wordt deelcongres 6 Maatschappelijke innovaties en vraagstukken – welke relatie past bij de nieuwe feiten in het bijzonder aanbevolen.

Maatschappelijke innovaties en vraagstukken – welke relatie past bij de nieuwe feiten

Steeds vaker nemen enthousiaste mensen het heft in eigen handen. Bijvoorbeeld in zorg- en energiecoöperaties om hun wijk of buurt aantrekkelijker maken. Deze do-it-yourself-ontwikkeling zorgt voor een stille revolutie binnen de lokale democratie. Wat betekent dit voor u en uw collega’s? Gaat u ‘zwermen’? Is ander vakmanschap nodig? Social Designer Tabo Goudswaard laat u een ander perspectief ervaren. Vind uw eigen alternatieve feiten. Spannend? U bent niet alleen. In dit deelcongres wordt u bijgestaan door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS, Tine de Moor, professor Universiteit Utrecht en Institutions for Collective Action. We bespreken lokale voorbeelden op het gebied van coöperaties, open clubs binnen sport en cultuur en Right to Challenge onder voorzitterschap van Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen.

U kunt zich hier aanmelden voor het VNG Jaarcongres 2017.

Geplaatst op: 8 mei 2017