Tweede Kamer geïnformeerd over beweegrichtlijnen

Minister Bruno Bruins heeft op 12 november de Tweede Kamer geïnformeerd over de beweegrichtlijnen en de vertaalslag van het advies naar een instrument voor de praktijk in de vorm van een beweegcirkel (door Kenniscentrum Sport).

In de Kamerbrief geeft de minister een inhoudelijke reactie op het advies ‘Beweegrichtlijnen 2017’ dat de Gezondheidsraad in augustus 2017 aan demissionair minister Schippers van VWS aanbood. Tevens biedt hij de vertaalslag van het advies naar een instrument voor de praktijk aan.

Beweegcirkel

Aan Kenniscentrum Sport werd opdracht gegeven om een infographic en instrument te ontwikkelen waarin de inzichten van de Gezondheidsraad in beeld en taal vertaald zijn: de ’Beweegcirkel’. Het komend half jaar worden diverse andere middelen ontwikkeld. De meest recente info over de beweegrichtlijnen en de middelen die ontwikkeld worden, zijn te vinden op de website van Kenniscentrum Sport. De publicatie van de infographic en de Beweegcirkel is een directe maatregel vanuit het deelakkoord ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’ uit het Nationaal Sportakkoord.

 

Geplaatst op: 13 november 2018