VSG Congres 2023 ‘Scholder an Scholder’
2-daags congres in één van de mooiste én sportiefste regio’s van Nederland
Wij nodigen u van harte uit voor het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten op 20 en 21 september dat samen met Achterhoek in Beweging wordt georganiseerd. Achterhoek in Beweging is een initiatief van de 8 Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.
We zijn bijzonder trots u te mogen ontvangen in deze prachtige regio en u te mogen tonen hoe deze Achterhoekse gemeenten samen in beweging zijn. Graag laten we u uitgebreid kennismaken met enkele sportieve pareltjes van de Achterhoek en bespreken we in een gevarieerd congresprogramma de maatschappelijke opgaven van dit moment. Dit doen we samen met dagvoorzitter Marijn de Vries en toonaangevende sprekers en bijzondere gasten waaronder natuurlijk de bekendste Achterhoeker Guus Hiddink.
Geniet tijdens dit tweedaagse congres van passie voor sport, regionale tradities en gastvrijheid en de Achterhoekse manier van samenwerken. ‘Scholder an scholder’, regionaal samenwerken én lokaal uitvoeren is het centrale congresthema. Laat u verrassen over de aanpak en resultaten van deze integrale manier van regionale samenwerking op het gebied van sport, bewegen én preventie.
Hieronder geven we u een korte inkijk in het congresprogramma.
Congresprogramma
Woensdag 20 september ochtendprogramma Werkbezoeken
Start congres met facultatieve keuze uit meerdere werkbezoeken op verschillende locaties in de Achterhoek.
10.00 uur Ontvangst met koffie en thee op de verschillende locaties
10.30 uur Start inhoudelijke sessies
Innovatie & ontmoeting op De Nevelhorst
Gezellig en veelzijdig sporten voor iedereen is nu nog leuker, dankzij alle nieuwe openbare sportgelegenheden van Open Club De Nevelhorst. Al deze nieuwe, innovatieve sportlocaties zijn in recreatiegebied De Nevelhorst via een routelint met elkaar verbonden.
Raymond Sweers (Open Club de Nevelhorst)
Meekenesch zwemt naar de toekomst
Het Meekenesch bruist aan alle kanten! Van jong tot oud, fanatiek of recreatief, bezoeker of vrijwilliger voor iedereen dé plek voor zwemplezier en gezelligheid! Het zwembad is een belangrijk onderdeel voor de gemeenschap in Lichtenvoorde. Elke maand komen er zo’n 5000 mensen zwemmen. Het zwembad is onmisbaar voor de vitale inwoners. Een grondige renovatie in de zomer maakt het zwemcomplex duurzaam. Kijk en beleef hoe deze renovatie heeft plaatsgevonden.
Jeroen Scheuter (Zwembad Meekenesch)
Noodzakelijke samenwerking om te overleven
Het uitbreiden van het reeds bestaande sportcomplex ”De Buitenham”,zodat deze multifunctioneel inzetbaar wordt. In het Gemeenschapshuis werken verschillende partijen samen.Varsselder-Veldhunten telt slechts 750 inwoners, maar wel twintig verenigingen op allerlei gebied, van sport tot cultuur. Het aantal inwoners loopt terug en dat betekent een risico voor het verenigingsleven. Samenwerking in ’t Dorpshuus zorgt dat verenigingen het hoofd boven water kunnen houden en de 750 inwoners van dit Achterhoekse dorp kunnen blijven sporten.
Wim Klompenhouwer (Dorpshuus Varsselder – Veldhunten)
Draintalent verovert voetbalwereld
De DrainTalent is ontwikkeld door Altop in Beek. Bij vierdeklasser ‘t Peeske draait al ruim een jaar een proef met het ondergrondse drainagesysteem waarbij computergestuurd water en voeding onder het gras worden aangebracht. Bij wateroverlast is een ondergelopen voetbalveld binnen een uur weer bespeelbaar. Door de DrainTalent gaat de kwaliteit van de velden omhoog, waardoor ze intensiever kunnen worden gebruikt, net als kunstgras.
Dave Muis (TurfTalents)
Heel Oost Gelre Beweegt
Heel Oost Gelre beweegt geeft invulling aan hét lokaal Beweeg- en Sportakkoord en is van en voor alle inwoners van Oost Gelre. Alle Oost Gelrenaren moeten met plezier kunnen sporten en bewegen. Ongehinderd en in een veilige omgeving. Sport brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Al ruim 50 partners uit verschillende domeinen, waaronder sport, gezondheid, zorg, onderwijs, het verenigings- en het bedrijfsleven hebben zich aangesloten. Zo kunnen we vanuit de verbinding samenwerken aan een fitter, vitaler en gezonder Oost Gelre.
Michiel Krabbenborg (Gemeente Oost Gelre) en Loes Lageschaar (gezondheidsmakelaar)
Van voetbalveld naar multifunctioneel sportcomplex
Sportpark Zuid-Aalten is een multifunctioneel sportpark gelegen in de Achterhoek. Op Sportpark Zuid in Aalten zijn diverse faciliteiten aanwezig. Sportpark Zuid is ontstaan uit een samenwerking van 7 verenigingen/organisaties. Het Sportpark is geprivatiseerd en wordt geëxploiteerd door een stichtingsbestuur. Het Sportpark wil op termijn voldoen aan de vijf ruimtelijke kenmerken van open clubs en vitaal sportpark.
Dianne Heezen (Sportpark Zuid Aalten)
Actieplan Nederland Beweegt
VWS & de Beweegalliantie brengen Nederland in beweging Over het Actieplan Nederland Beweegt, kansen, obstakels en de rol die gemeenten kunnen spelen in het behalen van onze doelstellingen.
Johan Annema (Beweegalliantie) en Wessel Schaling (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
12.00 uur Einde ochtendprogramma
Woensdag 20 september middag- en avondprogramma
12.30 uur Registratie congres en lunch bij Sportpark Den Elshof
Plenair middagprogramma
13.30 uur Welkom in de achterhoek
Het congres wordt officieel geopend door Marijn de Vries én de gastgemeenten van Achterhoek in Beweging
Tennishal Marveld Recreatie
13.45 uur Sport, politiek & verkiezingen
Marijn gaat in gesprek met André de Jeu, directeur VSG. Er zal een terugblik geworpen worden op Prinsjesdag en er wordt vooruit gekeken naar de Landelijke Verkiezingen van 22 november.
14.00 uur In dit programmablok ontvangen we de volgende gasten en sprekers om met elkaar in gesprek te gaan over sport, bewegen en preventie:
Positieve gezondheid: het belang van bewegen
Miriam de Kleijn (Instituut voor Positieve Gezondheid)
Meer Bewegen!
In 2020 voldeed nog maar 53% van de Nederlanders aan de beweegrichtlijnen. En in de afgelopen 20 jaar is maar 10% meer Nederlanders aan de beweegrichtlijnen gaan voldoen. Dus een flinke extra inzet is nodig om de stap naar 75% in 2040 te kunnen maken. Het doel van de Beweegalliantie is dat in 2040 bewegen een vanzelfsprekend onderdeel is van het leven van iedere Nederlander. Hoe gaat de Beweegalliantie dit aanpakken en hoe wordt de relatie met sport en bewegen gelegd?
Carl Verheijen (Beweegalliantie)
De Gezonde Generatie in 2040?
Samen op weg naar een sportieve, beweegrijke generatie, als opmaat voor de Gezonde Generatie 2040.
Dat kan alleen als we erin slagen iedereen van jongs af aan voldoende, veelzijdig en met plezier te laten bewegen. We zijn van mening dat “every move counts”; van alledaags bewegen tot sportief bewegen tot sporten. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat in de ambities voor een gezonder Nederland, de rol van sport beter gezien en benut wordt? Ook voor mensen met kwetsbare gezondheid? En dat gesport kan worden in een gezonde sportomgeving.
Lieke Vloet (NOC*NSF)
Lieke Vloet (NOC*NSF)
De Achterhoekse columnist Frans Miggelbrink kijkt scherp en met humor terug op het eerste gedeelte van het programma.
15.15 uur Interactief panelinterview onder leiding van Marijn de Vries:
- Carl Verheijen – voorzitter Beweegalliantie
- Miriam de Kleijn – adviseur Instituut voor Positieve Gezondheid
- Lieke Vloet – NOC*NSF, Programmamanager Preventie, Vitaliteit & Gezonde Leefstijl
- Joop Wikkerink (Aalten) – wethouder Sociaal Domein/ voorzitter Sociaal Domein Achterhoek
- Nanda de Jong – Menzis Manager strategische partners
16.00 uur Netwerkborrel
Sportpark Den Elshof
16.25 uur Exclusief wethoudersprogramma Golfclub Marveld
Thema: Regionale samenwerking beheer en exploitatie sportvoorzieningen
Gastsprekers:
- Paul Louwerse, adviseur bij Tienorganisatieadvies weet als geen ander wat bestuurders beweegt bij dit soort vraagstukken.
- Edwin Bomers, directeur-eigenaar Marveld Recreatie. Ondernemer in hart en nieren met een eigen kijk op onder andere publiek private samenwerking.
- Herman Rijsdijk, adviseur zwembaden bij Vereniging Sport en Gemeenten en heeft jarenlange ervaring bij en met het politiek bestuurlijk vormgeven van beheer en exploitatiemodellen.
16.30 uur Aanvang sportief activiteitenprogramma
- Tennis of padel –Groenlose Tennis & Padel Club
- Pitch&Putt – Pitch&Putt Golf Groenlo)
- Klootschieten – Sportpark Den Elshof
- Bowlen – Restaurant Marveld Recreatie
18.00 uur Inloop avondprogramma
Tennishal Marveld Recreatie
18.30 uur Diner en avondprogramma in ‘Achterhoekse stijl’
Tennishal Marveld Recreatie
Op deze avond beleven de deelnemers een Achterhoekse avond, waarbij we de verbinding tussen breedtesport- talentontwikkeling – topsport aandacht gaan geven. Moeten we investeren in topsporters en topsportevenementen om breedtesport te inspireren? wat is nou de maatschappelijke waarde van topsport? Marijn de Vries en Guus Hiddink gaan in gesprek met bestuurders, Achterhoekse talenten en (oud)-topsporters over hun beleving en ervaringen. Waar zijn ze begonnen en wat kwamen ze tegen op de weg tijdens hun pad op weg naar topsport? Tijdens dit diner pensant ondertekenen gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties de intentieverklaring om in Achterhoek de krachten te bundelen en samen te gaan voor: Achterhoekse topsport inspireert breedtesport. Aan het woord komen o.a.:
- André Cats – directeur topsport NOC*NSF
- Theo Hek – stichting topsport Achterhoek
- Bart Porskamp – wethouder sport gemeente Oost Gelre
- Aniek van Koot – rolstoeltennister
- Melissa Peperkamp – snowboardster
- Jelle van Gorkom – oud-BMX’er
20.50 uur Scherpe terugblik over deze avond wederom door Achterhoekse columnist Frans Miggelbrink.
21.00 uur Einde avondprogramma
Donderdag 21 september 2023 ochtendprogramma
Thema: Overheid en integraal samenwerken
09.15 uur Inloop atrium Het Graafschap College
10.00 uur Start parallel programma met keuze uit meerdere thematische onderwerpen op het gebied van preventie, inclusie en talentontwikkeling.
Workshopronde 1
Gelderse buitenkansen
Tijdens de workshop Gelderse Buitenkansen maak je kennis met het thema beweegvriendelijke buitenruimte. Wat maakt een buitenruimte beweegvriendelijk en hoe verleid je mensen tot meer beweging? We delen praktische voorbeelden en geven handvatten. Tevens vertellen we hoe het sporten en bewegen op Sportpark Zuid is georganiseerd en welke ambities er nog zijn. Maar we gaan ook met elkaar in gesprek over kansen en mogelijkheden van sport/bewegen en buitenruimte.
Anneleen Ypema (Gelderse Sport Federatie) en Jan Minkhorst (Sportpark Zuid Doetinchem)
Fit veur Altied
In de Achterhoek wordt gewerkt vanuit een Regionale Samenwerkingsagenda aan thematafels waaraan Overheid, Ondernemers en Organisaties (3 O’s) plaatnemen .
‘De Gezondste Regio’ is zo’n tafel. Zij hebben Achterhoek in Beweging, het Graafschap College, De Graafschap Verbindt en Open Club de Nevelhorst uitgedaagd werk te maken van een zo fit en vitaal mogelijk Achterhoekse beroepsbevolking.
Aanbieders van interventies om tot meer vitale medewerkers te komen zijn er al veel. Ook in de Achterhoek. Maar hoe zijn deze krachten te bundelen om gezamenlijk tot nog meer resultaat te komen? Hoe zorg je voor draagvlak bij de 3 O’s en hoe zorg je dat zij gaan samenwerken op het thema vitaliteit? Hoe betrekken we de zorg bij deze samenwerking? En hoe de Open Clubs? Hoe en met welke partners bouw je aan een op preventie gericht ecosysteem, allemaal vanuit de ambitie om tot een zo vitaal mogelijke beroepsbevolking te komen en hoe breng je die verbindingen tot stand?
In deze inspiratie-sessie worden deelnemers meegenomen in het voortraject om tot samenwerking te komen, de bouw van het netwerk, de innovatieve interventies die inmiddels zijn ontwikkeld, de successen, maar zeker ook de valkuilen. Doe en denk mee en aanschouw hoe wij de Achterhoek Fit Veur Altied willen krijgen.
Jordi Doornebosch (Achterhoek in Beweging)
Uniek sporten, omdat niemand buitenspel mag staan!
Voor mensen met een beperking is het niet altijd eenvoudig om voldoende te bewegen. Ze kunnen bijvoorbeeld geen passende sport vinden of ze kunnen niet op de locatie komen waar ze de sport kunnen beoefenen. Achterhoek in Beweging wil er met Inclusief Sporten voor zorgen dat iedereen mee kan doen en dat de obstakels worden weggenomen.
Suzanne Spexgoor (Achterhoek in Beweging) en Arjo Wijnhorst (Uniek Sporten)
Coördinatiepunt Sport & bewegen incl. clubondersteuning
Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op de rol van de sport- en beweegloketten. De Achterhoek is een van de voorlopers en geldt als voorbeeld van samenwerking tussen gemeenten, sportbonden en andere marktpartijen.
Alwin van Engelenburg (Achterhoek in Beweging) en Heleen Moes (NOC*NSF)
Gezamenlijk opleiden van professionals die bijdragen aan een toekomstbestendig sportlandschap
Sport als doel is inmiddels ook vaak sport als middel geworden. De wereld van sport, bewegen en gezondheid strekt zich uit in de sectoren onderwijs, sport, welzijn, zorg en bedrijfsleven. Daarmee is het aan continue verandering onderhevig. Er ligt een belangrijke taak voor overheid, werkveldpartners en onderwijs om gezamenlijk op te trekken om de wendbare professional op te leiden die in dit veranderende landschap moet opereren. Hij of zij draagt bij aan het fit, vitaal, gelukkig, weerbaar en zelfstandig houden van de diverse doelgroepen in onze samenleving. Van het wekelijkse beweeguur voor ouderen, een goed pedagogisch sportklimaat bij de vereniging, de fanatieke crossfitlessen in het fitnesscentrum, naschools beweegaanbod van de buurtsportcoach of het ontwikkelen van een nieuwe activiteit voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het behoort allemaal tot de taken van deze professional. De wereld van sport en bewegen kenmerkt zich op dit moment door een aantal vraagstukken die niet eenvoudig op te lossen zijn. Denk daarbij aan optimaal gebruik maken van de sportinfrastructuur, inclusiviteit, tegengaan van beweegarmoede en overgewicht etc.
De aanpak van dit soort vraagstukken vraagt om lerende netwerken waarbij stakeholders vanuit diverse belangen en invalshoeken samen aan de slag gaan om tot een effectieve aanpak te komen. Hybride leren, daar waar werkveldprofessional, student en docent bij elkaar komen, is een geschikte vorm om studenten in een vroeg stadium in hun opleiding al in contact te laten komen met doelgroepen, vraagstukken en diverse professionals (inter- en multidisciplinair). Daarbij leren zij tevens om via co-creatie aan deze vraagstukken te werken. De meest optimale vorm waarnaar we streven in het project Veelzijdiger in Beweging is dat er door alle betrokkenen geleerd wordt en dat iedereen deskundiger wordt. Daarmee werken we aan algehele professionalisering van de sectoren die sport en bewegen als doel of middel inzetten.
Ap te Winkel (Graafschap College) en Esther Sullivan (Graafschap College)
GALA-SPUK-IZA
Aan de hand van een regionale aanpak sociaal domein op het gebied van IZA – GALA – SPUK, wordt nader ingegaan op de uitdagingen en mogelijkheden op regionale integrale samenwerking betreft dit thema.
Meta van Essen (Vereniging Sport en Gemeenten) en Mirjam Wallien (Vereniging Sport en Gemeenten)
Regionaal Platform Ondernemende Sportaanbieders
De vraag van gemeentes naar samenwerking met ondernemende sportaanbieders neemt toe, alleen de vraag is hoe? De intrinsieke drive van de sportondernemers om mensen verder te helpen door sport maakt het een interessante doelgroep voor uitvoering van SPUK/GALA. Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) is de koepelorganisatie voor de ondernemende sportaanbieders die jaarlijks ruim7 miljoen mensen aan het sporten en bewegen brengen. Begin 2023 is POS, samen met gemeenten en sportorganisaties, begonnen met het opzetten van POS kantoren: lokale en regionale netwerken van ondernemende sportaanbieders. Met deze netwerken kunnen gemeenten goed in gesprek met de ondernemers om samen scholder an scholder meer mensen aan het sporten bewegen te krijgen!
Lodewijk Klootwijk (POS)
De kracht van bewegen in de Achterhoek
Alle Achterhoekers een gezond en gelukkig leven. Dat is een mooi doel, maar daar komt veel bij kijken. Vandaar dat AiB samen met Menzis een inspirerende sessie leiden op dit congres. Hoe maken zij integraal de verbinding met o.a. zorg (GALA en IZA). Ze vertellen de aanwezigen alles over het proces, de ontwikkelingen en uitdagingen die Achterhoek in Beweging met haar partners tegenkomt in het realiseren van de droom.
Nanda de Jong (Menzis) en Job Hendrixen (Achterhoek in Beweging – Gemeente Doetinchem)
11.05 uur Start workshopronde 2
12.00 uur Lunch in de SaZa Topsporthal Doetinchem
Donderdag 21 september plenair middagprogramma
13.00 uur Overheid en integraal samenwerken
Met verschillende gasten en sprekers kijken we naar de rol van de lokale overheid bij actuele sport- en beweegopgaven en hoe we dit toekomstbestendig én met elkaar goed kunnen organiseren.
Ontwikkelingen VSG
Dagvoorzitter Marijn de Vries bespreekt samen met VSG-voorzitter Lucas Bolsius de ontwikkeling van de VSG-communitytool en de opstart van het Strategisch Meerjarenplan 2034. Ook wordt de vernieuwde Verkiezing Sportgemeente van het jaar gelanceerd. Samen met Gorinchem wordt teruggeblikt op de wat titel hen gebracht heeft en waarom gemeenten zich vooral moeten kandideren!
Lucas Bolsius (Vereniging Sport en Gemeenten)
Aan de slag!
Onze eigen preventieambassadeur Gerben van Duin neemt u in deze congres wrap-up mee in de belangrijkste opbrengsten van het VSG-congres tot nog toe. Gerben zal u in geheel eigen stijl meegeven dat we geen minuut te verliezen hebben, maar dat het nog niet te laat is. Hoe kunnen gemeenten hun achterstand nog goedmaken en waarom Scholder an Scholder noodzakelijk is in de strijd tegen bewegingsarmoede, obesitas en chronische aandoeningen!
Gerben van Duin (Vereniging Nederlandse Gemeenten/Vereniging Sport en Gemeenten)
Samen voor elkaar!
Lezing over integraal en opgavegericht samenwerken, ketenaanpak en regionale samenwerking. Op dit moment ervaren we allemaal grote veranderingen, een nieuwe kijk op situaties en zijn mensen en organisaties vaak zoekende naar de ‘juiste’ keuzes en nieuwste inzichten. Welk effect heeft dit op de sport- en beweegsector en de rol van gemeenten? Luidt deze zogenaamde paradigmashift een tijdperk in van meer regionaal besturen en samenwerken in de sport? Berend Rubingh deelt graag zijn inzichten met u!
Berend Rubingh (Back2Basics)
Integraal en regionaal samenwerken?
In een ouderwetse lagerhuisopstelling gaan we met diverse wethouders van Achterhoek in Beweging en bestuurders van VSG in gesprek over de toekomst van (regionaal) besturen en samenwerken. Hoe is Achterhoek in Beweging ooit ontstaan, hoe is het uitgegroeid tot een succes en is het samenwerkingsmodel waardevol en toepasbaar in alle andere delen van Nederland? Ook het publiek vragen we zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te komen en vooral actief mee te doen. Bent u er klaar voor?
Regiowethouders en bestuurders VSG
Goed veur mekaar!
Op ludieke wijze sluit Frank Miggelbrink het VSG-congres af in Achterhoekse stijl. U gaat met een goed gevoel en inspirerende verhalen naar huis en zult nog vaak terugdenken aan uw bezoek aan de Achterhoek!
Frans Miggelbrink (columnist)
Slotwoord
Volgend jaar bestaat Vereniging Sport en Gemeenten 75 jaar! Welke gastgemeente krijgt de eer om het jubileumcongres te organiseren? Of heeft VSG wat bijzonders in petto?
Lucas Bolsius (Vereniging Sport en Gemeenten)
15.00 uur Einde congres
Achterhoek in beweging
Achterhoek in Beweging is een initiatief van de 8 Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Samen met betrokken partners in o.a. zorg, onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en sport stellen zij binnen dit programma de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl (met sport als katalysator) in de Achterhoek centraal. Ze vormen een dynamisch platform, waar alle regionale en lokale ambities, initiatieven, mensen en middelen bij elkaar komen. Achterhoek in Beweging kent de beweging in de regio en jaagt aan, motiveert, inspireert en verbindt. Samen werken zij aan krachtige, levendige kernen, buurten en wijken in de Achterhoek met ruimte voor iedereen.
Tijdens het VSG-jaarcongres wil dit unieke samenwerkingsverband u graag tonen waartoe zij samen in staat zijn.
Overnachting
Gedurende de eerste congresdag zijn we te gast op Marveld recreatie. Een vijfsterren vakantiepark in de Achterhoek met bungalows, aparthotel en camping.
Wilt u gebruikmaken van een overnachting, dan bieden we u de keuze uit de volgende mogelijkheden:
- 5-sterren bungalow voor meerpersoonsgebruik, met eigen slaapkamer en gedeelde faciliteiten
- hotelappartement voor tweepersoonsgebruik, met eigen slaapkamer en gedeelde faciliteiten
Wilt u alvast een voorproefje van dit prachtige vakantiepark, bezoek dan Marveld.nl
Vervoer
Vanwege de grote geografische spreiding van de verschillende congreslocaties is vervoer per (eigen) auto het meest praktisch. Maar ook voor congresdeelnemers die met openbaar vervoer komen, worden transportmogelijkheden aangeboden. Bij inschrijving vragen we u aan te geven van welk transport u gebruik gaat maken.
Arrangementen en kosten
We willen natuurlijk dat u twee dagen komt genieten van de prachtige regio en het inhoudelijk programma dat we aanbieden. Maar ook voor deelnemers die niet het gehele congresprogramma kunnen of willen bijwonen, bieden we verschillende deelarrangementen.
Deelname dag 1, inclusief lunch en diner – leden | € 425 |
Deelname dag 1, inclusief lunch en diner – niet-leden* | € 637,50 |
Deelname dag 1, inclusief lunch en diner – YPN** | € 285 |
Deelname dag 1, inclusief lunch en exclusief diner – leden | € 360 |
Deelname dag 1, inclusief lunch en exclusief diner – niet-leden* | € 540 |
Deelname dag 1, inclusief lunch en exclusief diner – YPN** | € 241 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en diner – leden | € 605 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en diner – niet-leden* | € 907,50 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en diner – YPN** | € 405 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en exclusief diner – leden | € 533 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en exclusief diner – niet leden* | € 835 |
Deelname 2 dagen inclusief lunches en exclusief diner – YPN** | € 333 |
Deelname dag 2 inclusief lunch en diner op dag 1 – leden | € 335 |
Deelname dag 2 inclusief lunch en diner op dag 1 – niet leden* | € 502,50 |
Deelname dag 2 inclusief lunch en diner op dag 1 – YPN** | € 224 |
Deelname dag 2 inclusief lunch – leden | € 265 |
Deelname dag 2 inclusief lunch – niet leden* | € 397,50 |
Deelname dag 2 inclusief lunch – YPN** | € 177,50 |
* Deelname van bedrijven is exclusief voorbehouden aan de bij Vereniging Sport en Gemeenten aangesloten bedrijfspartners en nemen deel op basis van de voorwaarden van het type lidmaatschap en de bijbehorende lidmaatschapstegoeden.
** Het YPN tarief is alleen voor jonge professionals (< 36 jaar) aangesloten bij het VSG-Young Professionals Network en werkzaam bij een VSG-lidorganisatie. De Young Professional en de senior dienen zich beiden in te schrijven voor het congres. Per senior kunnen maximaal drie jong professionals gebruik maken van het kortingstarief (het aantal jonge professionals van een VSG-bedrijfspartner dat gebruik kan maken van het kortingstarief is afhankelijk van het type bedrijfslidmaatschap).
Deelname van bedrijven is exclusief voorbehouden aan de bij Vereniging Sport en Gemeenten aangesloten bedrijfspartners en nemen deel op basis van de voorwaarden van het type lidmaatschap en de bijbehorende lidmaatschapstegoeden.
U kunt zich niet meer aanmelden voor deelname aan het VSG-congres. Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt.
Heeft u nog vragen, stuur dan een mail naar info@sportengemeenten.nl.
Disclaimer
De informatie op de webpagina wordt voortdurend aangevuld en mogelijk ook aangepast. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze webpagina.