Een beter 2021!

De eerste persconferentie van12 maart 2020 van onze premier heeft voor ons als VSG letterlijk alles op z’n kop gezet. Voor jou je familie en omgeving zal dat niet anders zijn geweest. Net zoals dat voor de hele wereld geldt.

Wie had ooit kunnen voorspellen dat begrippen als ‘testen’, ‘mondkapjes dragen’, ‘lock down (intelligent of light)’, ‘groepjes van twee of vier’ voor ons direct de relatie zouden leggen met COVID-19. En dan nog maar te zwijgen over ‘de cijfers’: getallen over besmettingen, ziekenhuisopnames, en erger: opnames op de intensive care en zelfs overlijden. Mensen met ‘onderliggende aandoeningen’ hebben meer kans op ernstige verschijnselen of erger.

Ook wij hadden nooit kunnen bedenken dat dit de eerste alinea van een kerst- en nieuwjaarsgroet zou worden. En toch is dit bericht meer dan ooit op z’n plaats. Wat een enorme inzet hebben we van onze collega’s, leden, partners en andere relaties en natuurlijk ook onszelf gevraagd om VSG niet alleen draaiende te houden, maar juist ook het platform te laten zijn waar kennisuitwisseling kon plaatsvinden, met welke inhoud dan ook, voor houvast en bijna wekelijks veranderende uitvoering van beleid. Ook via deze weg willen we je bedanken voor die inzet.

We begonnen aan een marathon waarvan we niet wisten waar de finish ligt. Met het einde van dit jaar in zicht zitten we wederom in een enorme onzekerheid en zijn opnieuw zware maatregelen noodzakelijk. Wel hebben we de finish gelukkig enigszins in beeld. Meerdere vaccins geven houvast voor 2021. Hoe dat zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat we een beter 2021 tegemoet kunnen zien lijkt onmiskenbaar.

En dat brengt ons bij onze gezondheid en vitaliteit. Voor ons als organisatie, maar natuurlijk vooral voor jou als persoon. Meer dan ooit te voren wensen we jou en je dierbaren een gelukkig en vooral GEZOND 2021!

Geplaatst op: 15 december 2020