Reactie Minister Schippers Rubbergranulaat in kunstgrasvelden

Minister Schippers heeft in reactie op de uitzending op de uitzending van Zembla over de mogelijke schadelijke gevolgen van sporten op kunstgras de Tweede Kamer een brief gestuurd over Rubbergranulaat in kunstgrasvelden.

Lees hier de Brief van Minister Schippers aan de Tweede Kamer – 7 oktober 2016

In het NOS-journaal van 7 oktober jl. geeft minister Schippers aan dat zij wil dat het RIVM meer onderzoek doet naar het sporten op kunstgras. Ze wil nog voor het einde van het jaar weten hoe gevaarlijk dat precies is voor sportende kinderen. Schippers zegt dat zij als moeder, net als andere ouders, is geschrokken van een uitzending van Zembla. Daarin wordt gesteld dat kunstgras schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Barbecueën

De minister heeft het RIVM nog eens gevraagd hoe het nu zit. De onderzoekers hebben Schippers laten weten dat kinderen gewoon kunnen blijven sporten. Er is negen jaar geleden al eens onderzoek gedaan. “En we hebben meer bewijs dat barbecueën gevaarlijk is voor de gezondheid.”
Volgens de minister loopt er inmiddels Europees onderzoek, waarvan de resultaten in februari worden verwacht. Maar zij wil sneller resultaten horen, en ze wil dat het RIVM bijvoorbeeld ook met de wetenschappers uit de uitzending gaat praten. Intussen moeten kinderen gewoon lekker blijven sporten, aldus de minister,  “want dat is ongelooflijk belangrijk.”

U kunt de NOS – journaal uitzending met het interview met minister Schippers hier bekijken.

Geplaatst op: 10 oktober 2016