Veel belangstelling voor subsidie energiebesparing sportaccommodaties

Er is grote belangstelling voor de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Binnen korte tijd zijn meer dan 500 aanvragen ingediend. De som van de aanvragen bedraagt was op 25 januari 5,9 miljoen euro.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kan bij sportaccommodaties worden geïnvesteerd in energiebesparing en toepassingen van duurzame energie. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. De subsidie is beschikbaar voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Budget

De subsidieregeling loopt van 2016 t/m 2020. Er is jaarlijks een budget van 6 miljoen euro. Sportverenigingen die zijn aangesloten bij NOC*NSF, of sportstichtingen – die de sportaccommodatie (deels) in eigendom hebben en die door de sportvereniging(en) gebruikt wordt – komen in aanmerking voor de subsidieregeling.

Kijk voor meer informatie op de website van RVO.


Geplaatst op: 11 januari 2018