Visie & Beleidsplein

Studiedag LO2 VMBO Ede 7 oktober 2009

(2009). Studiedag LO2 VMBO Ede 7 oktober 2009.

De landelijke première studiedag LO2 vmbo vindt op 7 oktober 2009 plaats in congrescentrum De Reehorst te Ede. Deze dag wordt er onder andere stilgestaan bij vijf jaar LO2 VMBO. De studiedag is georganiseerd door de KVLO en SLO.

De volgende workshops werden gegeven:

  • Frisbeespelen door Hans Krens (professioneel frisbeespeler en bondscoach van het Nederlands Jeugdteam).
  • Lesmap honkbalbond + een toptalent door Michel Aussems ( in1985 afgestudeerd aan ALO Amsterdam, sindsdien werkzaam in PO te Andijk en sinds 1997 aan het OPDC West-Friesland (SVO) te Hoorn. Sinds 1991 werkzaam bij de KNBSB als sporttechnisch medewerker breedtesport, regionale talentontwikkeling en nationale jeugdteams. Op dit moment mede verantwoordelijk voor opleidingen en scholingsaanbod voor KVLO collegae).
  • Judo in LO2 vmbo door Mario den Edel (8e Dan jiujitsu en Sportdirector van de wereld jiujitsu federatie, de JJIF. Hij is lid van zowel de opleidings- als gradueringscommissie van de Judo Bond Nederland. En mede-opsteller van het E-Bo-No-Kata welke bij alle Dan-examens gevraagd wordt. Hij is werkzaam aan het ROC te Gouda als opleidingsdocent Bewegen en Sport).
  • Bewegen op muziek door Rianne Mooibroek (opleidingsdocent aan de Calo Windesheim te Zwolle).
  • Toetsen in LO2 vmbo door Eric Swinkels (leerplanontwikkelaar bij SLO, coördinator BSM-netwerken, projectleider toetsen BSM en docent BSM op Twickelcollege in Hengelo).
  • De katernen voor lessen door sportverenigingen door Chris Mooij (projectleider LO2 vmbo bij SLO). 
  • De stage LO2 vmbo en de maatschappelijke stage, in samenwerking met de combinatiefunctionaris, de gemeente en de sportverenigingen door Koos van Maurik en Dennis Witsiers. Dennis Witsiers is afgestudeerd in 1992 op ALO Tilburg (nu FSH) en afgestudeerd Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij is 15 jaar werkzaam geweest in het VO en heeft daar LO1 en LO2 opgezet en gegeven. Nu sinds aug. 2007 werkzaam op FSH Tilburg en zet zich met name in voor onderwijsontwikkelingen, onderwijs in Nederland en stages. Daarnaast begeleidt hij scholen voor VO met het opzetten voor BSM in Zuid-Nederland. Koos van Maurik heeft na de HALO in het(sport)welzijnswerk gewerkt. Inmiddels is hij 10 jaar gymnastiekleraar in het PO. Met de opleiding RT-psychomotoriek heeft hij zich verdiept in recreatieve begeleidingstrajecten voor basisschoolkinderen. Thans BOS-medewerker, uitvoerder Club Extra en combinatiefunctionaris in Bennekom.
  • Het maken van een PTA, mooie voorbeelden van pilotscholen van het eerste uur door Ingrid Peters e.a. (docente LO aan SG Echnaton te Almere).

Uitgever(s):

Download(s)

LO2 en maatschappelijke stages

Download PDF

Vijf jaar LO2 VMBO

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

studiedagen
voortgezet onderwijs