Visie & Beleidsplein

Exercising the failing heart

effect of exercise interventions on fitness and cardiovascular function in heart failure patients

Benda, N. (2015). Exercising the failing heart: effect of exercise interventions on fitness and cardiovascular function in heart failure patients. Nijmegen: Radboud Universiteit Nijmegen.

In hoofdstuk 1 worden de definitie en symptomen van hartfalen (HF) beschreven en tevens de pathofysiologie van de karakteristieke inspanningsintolerantie die patiënten met HF ervaren. Verder komt aan de orde: de incidentie, prognose, prognostische factoren en de rol van inspanningstraining bij deze patiënten. Tenslotte worden de huidige vragen omtrent de directe en langetermijneffecten van inspanning bij patiënten met HF uiteengezet en wordt besproken hoe dit proefschrift bijdraagt aan het beantwoorden van die vragen. In het laatste hoofdstuk worden de resultaten van de onderzoeken in dit proefschrift samengevat en worden deze resultaten bediscussieerd door ze te vergelijken met eerdere studies op het gebied van inspanningstraining bij patiënten met HF en studies met betrekking tot de mechanismen van de positieve effecten van inspanning. Men bespreekt het belang van een goede implementatie van inspanningstraining bij patiënten met HF en een goede opvolging van de trainingsadviezen. Tevens doet men een aantal suggesties voor toekomstig onderzoek.

Uitgever(s): Radboud Universiteit Nijmegen,

Download(s)

Exercising the failing heart : effect of exercise interventions on fitness and cardiovascular function in heart failure patients

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Nathalie Benda

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

inspanningstest
proefschriften