Visie & Beleidsplein

Muziek op tennis, tennis op muziek (een driesetter)

essay en catalogus ter begeleiding van tentoonstelling Tennis & Muziek

Rewijk, D., & Bollerman, T. (2016). Muziek op tennis, tennis op muziek (een driesetter): essay en catalogus ter begeleiding van tentoonstelling Tennis & Muziek. Utrecht: Mulier Instituut.

Dit boekje verschijnt ter begeleiding van de tentoonstelling “Tennis & Muziek” die tussen medio november 2016 en mei 2017 op het Mulier Instituut, te Utrecht, is ingericht. In navolging van Johan Huizinga, die het spel niet als uitdrukking van cultuur beschouwde, maar als cultuurscheppend verschijnsel, hebben de auteurs (en samenstellers van de expositie) gemeend het spelelement in de sport te moeten benadrukken. Door een beeld te scheppen van de verbinding van tennis en muziek in de afgelopen 140 jaar wordt duidelijk dat sport, spel en cultuur zeer nauw met elkaar zijn verbonden. Voor het Mulier Instituut ligt de relevantie van een dergelijke tentoonstelling in de ambitie sport en samenleving vanuit een zo breed mogelijke invalshoek te onderzoeken. Onvermoede dwarsverbanden kunnen daarbij nieuw inzicht verschaffen.

Uitgever(s): Mulier Instituut,

Download(s)

Muziek op tennis, tennis op muziek (een driesetter) : essay en catalogus ter begeleiding van tentoonstelling Tennis & Muziek

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Daniël Rewijk
Theo Bollerman

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.