Visie & Beleidsplein

Handboek brede school

0-12 jaar

Grinten, M. van der, Walraven, M., Broekhof, K., Hoogeveen, K., & Studulski, F. (2007). Handboek brede school: 0-12 jaar. Utrecht: Oberon.

Hoe breng je één of meer brede scholen tot stand? Met welke partijen ga je om de tafel? Hoe ontwikkel je visie? Wat onderscheid een brede school van een "gewone" school? Hoe bepaal je het rendement van brede scholen? Hoe regel je beheer en exploitatie? Wat vraagt een brede school van personeel en organisatie? Wat komt er allemaal kijken bij de bouw van een multifunctionele accommodatie? Wat kost een brede school en hoe financier je dat?

In dit handboek beantwoorden we (bijna) alle vragen die zich kunnen voordoen bij de ontwikkeling van één of meer brede scholen. We zetten het hele proces van begin tot eind voor u uiteen. Met alle valkuilen en bijbehorende praktische tips en oplossingen. Het handboek is bedoeld voor projectleiders, managers, coördinatoren, beleidsmakers en adviseurs van gemeenten, schoolbesturen, scholen, instellingen, provincies en rijksoverheid. Maar ook voor de professionals op de werkvloer van de brede school. Het handboek is door zijn opzet goed als naslagwerk te gebruiken, zowel door beginners als gevorderden.

Uitgever(s): Oberon, Sardes,

Download(s)

Handboek brede school : 0-12 jaar

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Michiel van der Grinten
Miriam Walraven
Kees Broekhof
Karin Hoogeveen
Frank Studulski

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

brede scholen