Sporten op rubbergranulaat is veilig : RIVM-rapport resultaten onderzoek

Het RIVM-rapport over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubber infill in kunstgras is verschenen. Het RIVM heeft het rapport vandaag aan opdrachtgever, Edith Schippers minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangeboden. Minister Schippers informeert op haar beurt de Tweede Kamer.

Vereniging Sport en Gemeenten heeft mede namens VNG vandaag haar leden over het RIVM-rapport , de bijbehorende documenten en de uitgebreide ondersteuningsstructuur geinformeerd.

Onderzoek

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen, maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij . Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar. Lees meer op de website van het RIVM.

Rapport

Meer informatie

  • Voor achtergrondinformatie kunt u terecht in ons dossier Kunstgras en Gezondheid.
  • Heeft u nog vragen. Dan kunt u terecht op de website van het RIVM of bij het RIVM informatiepunt Rubbergranulaat 0800 – 0480.

Geplaatst op: 20 december 2016