Visie & Beleidsplein

Watersport in het rivierengebied

een gebiedsvisie met betrekking tot ontwikkelingsmogelijkheden en regionale uitwerking van het planologisch kader van de KNWV voor regio 12

Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV), sectie planologie (1993). Watersport in het rivierengebied: een gebiedsvisie met betrekking tot ontwikkelingsmogelijkheden en regionale uitwerking van het planologisch kader van de KNWV voor regio 12. Bunnik: Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV).

Mede naar aanleiding van publicaties van de overheid welke gericht zijn op een ontwikkeling van Nederland-Waterland, heeft het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV) besloten een eigen ruimtelijke visie ten aanzien van de watersport te ontwikkelen. Het doel van deze nota is niet alleen het beschikken over een visie voor het becommentariëren van nota's van andere instanties. Het Verbond wil ook ideeën en suggesties aandragen voor anderen, om bij planvorming en beleid ten aanzien van de watersport die aandacht te geven die de watersport verdient. In het planologisch kader zijn in algemene zin de KNWV-beleidslijnen voor wat betreft de planologische aspecten van de watersport vastgelegd. Deze algemene beleidslijnen worden vervolgens nader uitgewerkt voor de door het KNWV onderscheiden regio's. Regio 12, de hier beschouwde regio, omvat de loop van de Gelderse IJssel, de Rijn, de Lek en de noordkant van de Waal, inclusief de Veluwe, Oost Gelderland en het gebied gelegen tussen Rijn/Lek en Waal tot en met het Merwedekanaal.

Uitgever(s): Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV),

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV), sectie planologie

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

ruimtelijke ordening
watersporten