Visie & Beleidsplein

Kindvriendelijke wijken monitor

eerste voortgangsmeting januari 2010

Oudijk, C., & Ouweneel, P. (2010). Kindvriendelijke wijken monitor: eerste voortgangsmeting januari 2010. Rotterdam: Gemeente Rotterdam.

Om de resultaten van het programma Rotterdam kindvriendelijk te kunnen meten is de 'Kindvriendelijke Wijken Monitor' ontwikkeld. Deze monitor is op dezelfde wijze opgezet als de Sociale Index. Voor elke indicator zijn, waar mogelijk, zowel objectieve (uit registraties) als subjectieve (uit enquêtes) gegevens gebruikt. Daarnaast speelt de mening van de jongeren, voor zover bekend uit de Jeugdmonitor Rotterdam (JMR) of uit de in 2008 gehouden KiWi enquête, een belangrijke rol. In de Kindvriendelijke Wijken Monitor zijn indicatoren opgenomen die belangrijk zijn om kindvriendelijk te kunnen opgroeien in de stad. Daarbij gaat het niet om hoeveel geld het gezin heeft of om de etniciteit.

De Kindvriendelijke Wijken Monitor gaat niet over achterstandsfactoren of risicogedrag, maar om een aantrekkelijke leefomgeving voor gezinnen. Op elk van de zes beleidsthema's (verkeersveiligheid, jeugdvoorzieningen, omgevingsfactoren, wonen, sociale binding en imago) zijn indicatoren vastgesteld die het maatschappelijk effect kunnen meten.

Uitgever(s): Gemeente Rotterdam,

Download(s)

Kindvriendelijke wijken monitor : eerste voortgangsmeting januari 2010

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Corrine Oudijk
Piet Ouweneel

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kinderen
ruimtelijke ordening