Visie & Beleidsplein

Wandel tijdens je werkdag

Onderzoek naar de invloed van de inrichting van de omgeving in bedrijventerreinen en kantorenparken op bewegen

Mens, M., Hordijk, D., Provincie Utrecht, & Stichting Wandelnet (2023). Wandel tijdens je werkdag: Onderzoek naar de invloed van de inrichting van de omgeving in bedrijventerreinen en kantorenparken op bewegen. Provincie Utrecht.

CONTEXT

Het is algemeen bekend dat wandelen gezond is. Maar voor mensen met een zittend beroep, in een omgeving die niet uitnodigt voor wandelen, komt het er vaak niet van. Op 6 april 2023 organiseert Wandelnet het jaarlijkse landelijke evenement de Wandel tijdens je werkdag, dit jaar gehost door de provincie Utrecht. Op deze dag vragen ze aandacht voor dit moment van wandelen en roepen ze heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens de (thuis)werkdag.

ONDERZOEKSDOEL

Hoewel er al veel bekend is uit andere onderzoeken over de motieven en overwegingen in het algemeen wanneer het gaat over wandelen, is er nog weinig bekend over hoe mensen sommige specifieke punten ervaren. Dit onderzoek richt zich speciaal op twee bijzondere punten: de specifieke doelgroep van mensen met een zittend beroep, die werken in een kantorenpark of bedrijventerrein en het specifieke onderwerp van het effect van de inrichting van de omgeving op het wandelgedrag.

CENTRALE VRAAG

Centraal in dit onderzoek staat de vraag: Hoe wordt wandelen tijdens je werkdag gezien of ervaren door mensen met een zittend beroep in/ op kantorenparken of bedrijventerreinen?

Uitgever(s): Provincie Utrecht, Kantar Public,

Download(s)

Wandel tijdens je werkdag

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Miranda Mens
Dave Hordijk
Provincie Utrecht
Stichting Wandelnet

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bedrijventerreinen
leefstijl
lunchwandelen
sedentair gedrag
wandelen